Over Arie van der Spek

Bart-in-Business is mijn eenmanszaak. Het is vanaf 1 juni 2014 de uitvalsbasis voor mijn freelance-activiteiten.

Ik ben geboren in 1954 in Zuid-Holland. Vanaf 1964 getogen in de provincie Groningen. En nu woon, werk en leef ik al weer geruime tijd in Drenthe.

Ik heb agrarische bedrijfskunde gestudeerd aan de Hogere Agrarische School in Groningen. Tevens mijn MBA behaald op Nijenrode. Daarnaast vele bancaire opleidingen gedaan bij de Rabobank.

Bijna 30 jaar heb ik gewerkt voor de Rabobank. Meer dan 20 jaar daarvan heb ik directiefuncties uitgeoefend. Tijdens mijn Rabo-carriere heb ik in vele beleidscommissies gezeten. De meest boeiende was daarbij de Commissie Ethiek van Rabobank Nederland. Tot juni 2014 was ik directievoorzitter bij de Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Vanuit deze functie gaf ik leiding aan 220 medewerkers en werden 80.000 klanten bediend. De bank had een balanstotaal van 2.7 miljard euro.

Parallel aan mijn Rabo-functies heb ik meerdere nevenfuncties gehad. Voorbeelden hiervan zijn voorzitter Bedrijfskring Geldermalsen, bestuurslid Ondernemersvereniging Midden-Drenthe en voorzitter Raad van Toezicht Sensorcity Assen. Een eervolle functie was die van voorzitter van de Raad van Toezicht Vuelta 2009 Drenthe. Hiervoor heb ik in 2010 de Zilveren Legpenning van de Gemeente Assen mogen ontvangen.

Op 1 juni 2014 heb ik ervoor gekozen over te stappen naar een losser bestaan als freelancer. Ik opereer met name als bestuurder en als toezichthouder.

Mijn motto: werken is leuk, maar er is meer in het leven.